Bästa hundförsäkringen – Vad kostar en hundförsäkring? – Jämför


Last Updated on juni 27, 2021 by Jessica

Bästa hundförsäkringen, hur hittar man det? Vad kostar en hundförsäkring egentligen? Hunden är vår bästa vän och självklart vill vi att den ska ha en riktigt bra försäkring. Men det är komplicerat att hitta den bästa hundförsäkringen till din hund. Därför ska vi gå igenom lite knep som du kan använda innan du kontaktar ett försäkringsbolag.

Vad kostar en hundförsäkring? – Pris per år:
Innan ni väljer en försäkring måste ni kolla på priset. Den kanske verkar jättebra men om priset är för högt blir det inte värt det. Meningen med er hundförsäkring är att ni ska spara pengar genom att ha den. Är priset för högt kommer ni inte spara något.

Självrisk – hundförsäkring:

Den här kategorin liknar den ovan. Självrisken är den summa ni själva får betala, sedan täcker er hundförsäkring resten. Men är självrisken för hög kommer ni inte att spara något. Ibland kan till exempel självrisken vara högre än vad ni ska betala. Då går ni back om ni använder er hundförsäkring.

Vad ingår i en hundförsäkring?

Vad ingår och vad täcker inte er hundförsäkring? Ni vill självklart ha en försäkring som täcker så mycket som möjligt för ett så lågt pris som möjligt. Kolla på hundförsäkringar som täcker besök till veterinären och liknande utgifter.
Andra saker som är väldigt bra är besök till tandläkare för hunden. Om hunden får problem med tänderna kan det snabbt bli dyrt. Kolla också vilket maxbeloppet som försäkringen täcker är. Har er hund råkat ut för en större skada kan kostnaden bli över 100 000 kronor. Då vill ni att hundförsäkringen ska täcka så mycket som möjligt av detta. Teckna därför ingen hundförsäkring som bara täcker upp till 20 000.  Då kan ni bli tvungna att betala 80 000 kronor ur egen ficka.

hundförsäkring
hundförsäkring

Jämför olika hundförsäkringar:

Det här är utan tvekan en av de viktigaste delarna när du letar försäkring. Ta alla de försäkringar som du gillar och jämför dem. Ingen hundförsäkring passar alla, därför måste du hitta den som passar bäst för just er familj. Ni måste också hitta en som ni har råd med, ta inte bara första bästa som verkar bra.
Många tycker det är väldigt jobbigt att jämföra olika försäkringar. Som tur är finns det flera olika sidor på internet som kan hjälpa er med just detta. Ni skriver bara in vad ni letar efter i er hundförsäkring så kommer ni få mängder med förslag på olika försäkringar som kan passa er. Sen behöver ni bara välja. Svårare än så är det faktiskt inte.

Bli inte lurade:

Det finns många där ute som livnär sig på att lära andra med försäkringar. Det verkar som de säljer de bästa hundförsäkringarna men de fungerar inte. När något händer kommer du få betala hela kostnaden själv. Du få ingen hjälp från din försäkring eftersom den inte finns på riktigt. Akta er därför för att bli lurade. Om något verkar vara för bra för att vara sant är det ofta det också.

Vad är fast självrisk och rörlig självrisk?

Fast självrisk betalar du bara en gång under din självriskperiod (förklaras nedan). Oavsett hur många gånger du och ditt djur behöver besöka veterinären och oavsett om besöken är på grund av olika skador. Rörlig självrisk betalar du vid varje besök på det belopp som är kvar efter den fasta självrisken är betald.

Den fasta självrisken betalar du en gång under en självriskperiod som hos oss är 130 dagar. Du behöver bara betala en fast självrisk under denna period oavsett hur många gånger du måste uppsöka veterinär eller om djuret behandlas för olika skador/diagnoser.

Den rörliga självrisken är en procentsats som du betalar på den summa som är kvar efter att den fasta självrisken är betald. Vid efterkommande besök under självriskperioden betalar du endast den rörliga självrisken.

Vad är en självriskperiod?

Under en självriskperiod behöver du bara betala din fasta självrisk en gång. Det gäller oavsett hur många gånger du besöker veterinären och även om besöken gäller olika skador. Du ser vilken självriskperiod du har på Mitt Agria eller i ditt försäkringsbrev. En självriskperiod innebär att du betalar den fasta självrisken endast en gång per självriskperiod, oavsett antal veterinärbesök och vilken skada/diagnos besöken gäller.

Sammanfattning

Vi hoppas att ni efter att ha läst denna artikel känner er lite säkrare på hur ni ska hitta den bästa hundförsäkringen för just er fyrbenta vän. Kolla på självrisken, vad som ingår och jämför med andra försäkringar. Då kommer ni att klara er jättebra.

Recent Posts