Bästa barnförsäkringen – Jämför gratis och hitta billig barnförsäkring 2021


Last Updated on juni 27, 2021 by Jessica

När du ska göra en jämförelse och leta efter den bästa barnförsäkringen för ditt barn så är det viktigt att du jämför äpplen med äpplen och inte äpplen med päron. Detta är lättare sagt än gjort. Men vi ska här ge dig några tips på vägen så att du enklare kan se skillnaderna mellan de olika bolagens barnförsäkringar.

Jämför gratis olika barnförsäkringar

Bra skydd i Sverige

Till att börja med. I Sverige har barn ett väldigt bra skydd redan från början. I många andra länder drabbas barn hårt av att inte ha några försäkringar och det gör ofta att barn från fattiga förhållanden får sämre förutsättningar och chanser till vård än barn från välbärgade hem. Men även om vi har fri sjukvård och tandvård för alla barn i Sverige, så kan det vara mycket klokt att titta på en barnförsäkring till ditt barn.

När olyckan är framme

En barnförsäkring här i Sverige är till för att ge extra möjligheter att ta hand om sitt barn och kunna vårda det i sitt hem, den dagen olyckan väl är framme. Låt oss som exempel säga att ditt barn bryter benet mycket allvarligt och behöver vara på sjukhuset 2 veckor. Då kan en barnförsäkring göra så att du har råd att spendera mer tid med ditt barn, samt köpa lite roliga Tv-spel, etc. Så att tiden på sjukhuset blir mindre tråkigt. Så teckna en barnförsäkring för ditt barn i tid.

Barnförsäkring Jämförelse
Barnförsäkring Jämförelse

Vid allvarliga olyckor

För många föräldrar är det svårt att ens föreställa sig en allvarligare olycka. Men faktum är att det är när just dessa olyckor inträffar, som en barnförsäkring är ovärderlig. Om ett barn blir allvarligt skadat, så till den grad att det aldrig kommer bli 100% friskt igen, då kommer barnförsäkringen att göra skillnad. Låt säga att barnet inte kommer kunna arbeta i hela sitt liv. Ett fruktansvärt livsöde så klart men som blir betydligt mer hanterbart om man får ekonomisk hjälp.

Många myter om barnförsäkringar

Det finns väldigt många myter om barnförsäkringar. En sådan myt är att en barnförsäkring inte behövs, då vi har ett socialt skyddsnät i Sverige. Det beror så klart hur man ser på saken men faktum är att en barnförsäkring kan göra stor skillnad om ditt barn råkar ut för en olycka.
En annan vanlig myt gällande barnförsäkringar är att barnet ändå är skyddat via skolans försäkring. Detta stämmer inte heller. I många fall är barnet skyddat men det finns en hel del hål som inte täcks här.
Många har svårt att välja barnförsäkring och sitter därför en lång tid utan någon som helst försäkring för barnet. Här finns det bara ett tips. Välj vad som helst nu, sedan kan du alltid säga upp din försäkring om du vill byta bolag. Men det viktigaste är att ha en försäkring. Vilket bolag det är har sekundär betydelse. Det skiljer inte så mycket mellan de olika barnförsäkringarna, även om det finns väsentliga skillnader.

Gör en barnförsäkring jämförelse

Vad är viktigt för dig? Är det att skydda ditt barn mot de riktigt allvarliga händelserna och olyckorna? Eller är det att kunna få lite extra ekonomiskt stöd den dagen någon olycka är framme. Det är sådana frågor du bör ställa dig själv när du utför en barnförsäkring jämförelse. I princip alla försäkringsbolag erbjuder försäkringar för barn och det finns många olika att välja på. Har du många försäkringar samlade hos ett och samma bolag idag? Då kan det vara läge att höra med dom och se om inte dom kan ge ditt ett specialpris på barnförsäkringar. Bolagen vill nämligen att du som kund har så många försäkringar som möjligt tecknade hos dom. Och dom kommer garanterat att erbjuda dig rabatter för att du ska göra så. Så börja med att slå en signal till ditt försäkringsbolag. Säljarna på de större bolagen har ofta mycket bra koll på barnförsäkringar och dessa används även ibland för att skapa olika erbjuden till sina kunder. Försäkringen gäller nämligen endast sjukdomar och skador som uppkommit efter det att du tecknat en försäkring.

Vad betyder medicinsk invaliditet?

Ekonomisk invaliditet är den bestående nedsättningen av den försäkrades arbetsförmåga till följd av olycksfallsskadan. Arbetsförmågan anses bestående nedsatt när samtliga möjligheter till arbete i annat yrke prövats. Om man får en bestående nedsättning av sin fysiska funktionsförmåga efter en sjukdom eller ett olycksfall, kallas det medicinsk invaliditet. Ersättning för medicinsk invaliditet kan betalas om du får en bestående funktionsnedsättning till följd av ett olycksfall eller en sjukdom som din försäkring omfattar. Kolla med försäkringsbolaget.

Vad betyder ekonomisk invaliditet?

Om du blir bestående arbetsoförmögen på grund av en sjukdom eller en olycksfallsskada kan du få ersättning för så kallad ekonomisk, eller förvärvsmässig, invaliditet. Det är viktigt att man kontrollerar om försäkringen gäller för detta.

En relativt billig försäkring

En barnförsäkring är en relativt billig försäkring i jämförelse med andra försäkringar. Det handlar inte om många kronor per månad för att med gott samvete kunna säga att man tar hand om sina barn även på den ekonomiska fronten. Så om du inte har någon barnförsäkring idag så bör du börja med att teckna en sådan, vilken som helst. När du väl gjort det så kan kontakta ditt nuvarande försäkringsbolag (om du inte valde det) och se om dom kan ge dig ett bättre pris.

Sammanfattning

För att sammanfatta det hela. När du gör barnförsäkring jämförelse i syfte att hitta bäst pris på din barnförsäkring, kom ihåg vad som är viktigt för dig. Se till att du jämför äpplen med äpplen och glöm inte bort att förhandla med ditt nuvarande försäkringsbolag.

Recent Posts