Avanza Bolån plus – Bolån med mycket låg ränta | Avanzas Bo lån+


Last Updated on april 17, 2022 by Maria

Avanza Bolån+

Avanza Bolån, ett riktigt billigt bolån.
Utan förhandlingar och ”helkundskrav”.

Nu revolutionerar Avanza Sveriges bolånemarknad

Nu sänker Avanza, tillsammans med Stabelo, kostnaderna för riktigt många av Sveriges bolånetagare. Alla som lånar upp till 60 % av värdet på sin bostad kan ansöka om Bolån+ med en rörlig ränta på bara 1,28 %*. Avanza ställer inte heller några krav på att du ska vara ”helkund”, ha en viss summa pengar eller använda några av Avanzas andra prisledande sparprodukter.
Genom att tänka annorlunda har Avanza alltså lyckats kapa fördyrande mellanhänder och samtidigt förenklat så att du slipper jobbiga förhandlingar. Samma låga ränta till alla utan konstiga motkrav är resultatet. Lite som det borde vara, kan man tycka.

Hur funkar det då?

Vem får låna?

Alla som vill låna upp till 60 % av marknadsvärdet på sin permanenta bostad har möjlighet att ansöka om Bolån+. Det är bara bostadsrätter och villor i Sverige som går att belåna. Minsta lånebelopp är 500 000 kronor och högsta är 10 miljoner.
Till en början går det bara att flytta ett befintligt lån eller ta upp ett nytt lån på en bostad som du (eller eventuell medsökande) redan bor i, men så småningom kommer det även gå att låna när du ska köpa en ny bostad.
I din ansökan behöver vi ställa några frågor för att säkerställa att du klarar den så kallade KALP:en (kvar att leva på-kalkylen). Utöver det behöver din adress finnas tillgänglig i UC:s register, du måste vara över 18 år och kund hos oss och du får inte ha skyddade personuppgifter eller bedrägerispärr.

Vilka är Stabelo och varför samarbetar ni med dem?

Stabelo är ett nytt bolag som startats av personer med lång erfarenhet inom finansbranschen. De vill, precis som vi, utmana branschen och skapa mervärde genom sänkta priser. En perfekt partner för oss med andra ord!

Hur kan ni erbjuda så låg ränta?

Genom att fokusera på kostnadseffektivitet och kapa mellanhänder har vår samarbetspartner Stabelo hittat ett sätt att finansiera kreditgivning till en lägre kostnad. Detta innebär i sin tur lägre ränta till dig som kund.
Om vi jämför med den genomsnittsränta som de stora bolåneaktörerna presenterar varje månad så är räntan för Bolån+ lägre på alla bindningstider som erbjuds. Med det sagt finns det alltid människor som har lyckats förhandla en lägre individuell ränta hos sin bank än den vi kan erbjuda, men detta är det billigaste bolånet som inte har något motkrav. Du behöver alltså inte vara ”helkund” och ha en viss summa pengar, värdepapper eller annat engagemang på banken. Bolån+ har dessutom samma låga ränta till alla.

Hur värderas min bostad?

I samband med din ansökan görs en statistisk datavärdering av UC Bostad. Då räknas ett marknadsvärde fram med hjälp av försäljningspriser på liknande objekt. För vissa bostäder kan det vara svårt att få en rättvisande värdering – till exempel om du bor i en villa i ett område där det bara säljs mindre bostadsrätter, eller om du genomfört stora värdehöjande renoveringar. Då kan du i efterhand inkomma med en värdering som styrker ett högre marknadsvärde. Den ska i så fall vara gjord av en registrerad fastighetsmäklare eller en oberoende värderingsman.

Hur mycket måste jag amortera?

I juni 2016 infördes ett amorteringskrav i Sverige som innebär att belåningsgraden styr hur mycket du måste amortera.
Den 1 mars 2018 kom ytterligare ett amorteringskrav, som brukar kallas det nya eller det skärpta amorteringskravet. Det innebär att du även måste amortera utifrån hur mycket du lånar i förhållande till din inkomst.
Om du flyttar hit ett lån som är taget innan amorteringskravet trädde i kraft, utan att utöka lånet, har du möjlighet att behålla dina befintliga amorteringsvillkor. Flyttar hit ett lån som omfattas av amorteringskravet behåller du samma amortering som du har hos din nuvarande bank. Lånar du mer pengar hos oss efter dessa datum gäller amorteringskravet.

Vilka bindningstider kan jag välja mellan?

Du får välja mellan fyra olika bindningstider – 3 månader, 3 år, 5 år eller 10 år. Det går självklart att dela upp lånet på olika bindningstider om du vill det, och du kan även ändra bindningstider efterhand.

Något annat som är bra att veta om Avanza som kreditförmedlare?

Vi förmedlar uteslutande kredit för Stabelo AB och har tillstånd av Finansinspektionen att göra det inom ramen för bankverksamhet. Vi tar inga avgifter för kreditförmedlingen och erbjuder ingen bolånerådgivning.
Vi får ersättning från Stabelo för vår kreditförmedling av Bolån+. Ersättningsbeloppet kommer att anges i det standardiserade EU-faktabladet för bolån som Stabelo tillhandahåller vid utskick av lånehandlingar efter bolånet har beviljats.
Om du är missnöjd med våra tjänster eller vår kreditförmedling av Bolån+ kan du läsa mer om hur du går tillväga för att lämna in en reklamation eller klagomål i våra Frågor & Svar.
Här hittar du våra uppgifter:
Avanza Bank AB
Box 1399
111 93 Stockholm
Organisationsnummer: 556573-5668

Recent Posts