Billigaste snöskoterförsäkring – Jämför & hitta bästa försäkring för skoter


Last Updated on juni 27, 2021 by Jessica

Jag bor i Norrland och undrar vart jag kan hitta billigaste snöskoterförsäkring? Frågan skulle kunna komma från en nybliven skoterägare som just köpt sin första snöskoter. Eller från en person som sålt sin gamla skoter och köpt en ny.

 Att äga en snöskoter

Att äga en snöskoter är på många sätt som att äga en bil eller en motorcykel. Den behöver vara registrerad i fordonsregistret och det är obligatoriskt att ha en trafikförsäkring. Trafikförsäkring skyddar dina medtrafikanter i de fall du orsakar en olycka. Att köra snöskoter är en livsstil och många upplever det som helt fantastiskt när den första snön kommit, att få ge sig ut på den första turen. När isarna lagt sig över sjöarna kan man ge sig ut till öar och ta sig långa sträckor utan större besvär.

I vissa delar av Sverige är snöskotern nästan ett nödvändigt fordon för att kunna ta sig på ett någorlunda enkelt sätt till olika platser. En ganska vanlig olycka som sker med snöskoter är att man tappar kontrollen över skotern och far in i ett staket eller liknande. Det är då trafikförsäkringen behövs och är ett måste.

Snöskoterförsäkring billigast
Snöskoterförsäkring billigast

Snöskoterförsäkring: Billig helförsäkring för snöskoter

Har du en relativt ny snöskoter så kan den kosta över 100.000 kr. Det är mycket pengar och ofta har man kanske även ett lån på den. Då kan en helförsäkring vara en trygghet. En helförsäkring skyddar mot alla typer av skador som kan uppstå på skotern. Även mot stöld eller om du själv orsakar skadan.

En helförsäkring som snöskoterförsäkring innehåller ofta även rättsskydd om du skulle hamna i en tvist. Det är vanligt med skoterolyckor där två skotrar är inblandade. På skotervägarna är det ofta trångt och hastigheterna kan vara höra. Det kan hända att två skotrar möts och tvingas väja. Vems är felet när en skoter kör in i ett träd? Det kan vara en trygghet att veta att snöskoterförsäkringen betalar ens rättegångskostnader om det blir en tvist.

Den ersätter även skador som du orsakar på annans egendom. Men du får ingen ersättning för skador på ditt eget fordon eller egendom i fordonet. En helförsäkring består av trafik-, halv- och vagnskadeförsäkring.

Jämför snöskoterförsäkringar för att hitta bästa priset

När du vet vilken typ av skoterförsäkring du behöver så kan det löna sig att jämföra olika bolag med varandra. Var uppmärksam på att vissa snöskoterförsäkringar inte gör det möjligt för dig att ställa av skotern. Skotern används ju av förklarliga skäl sällan under sommaren. Därför vill man kanske ställa av den då för att spara pengar på snöskoterförsäkringen. Men vissa snöskoterförsäkringar har tagit med det i sin premie och du behöver därför betala en årspremie. Och även om du ställer av skotern så gäller alltså snöskoterförsäkringen.

När du jämför olika snöskoterförsäkringar så är det viktigt att du får klart för dig vad som gäller här för varje snöskoterförsäkring. För priset kan så klart varier beroende på vad som gäller.

Att köpa snöskoter hos en skoterhandlare

Om du köper din snöskoter av en skoterhandlare så kan dom förmodligen erbjuda dig en bra snöskoterförsäkring om du tecknar den via dom. Snöskoterförsäkringsbolagen vill gärna ha nya kunder och när en person köper en snöskoter så har dom ett gyllene tillfälle att rekrytera dig som kund. Detta är dom beredda på att betala för. Dels betalar dom en förmedlingsprovision till skoterhandlaren och dels ger dom dig förmodligen ett riktigt bra erbjudande. Se till att se över erbjudandet noga.

I många fall är dessa mycket attraktiva. Sedan kan det så klart vara så att snöskoterförsäkringen inte är lika attraktiv år två. Men då är det ju bara att göra en ny jämförelse och eventuellt byta försäkringsbolag.

Vad avgör ditt pris på din snöskoterförsäkring?

Att köra skoter är lite som att köra motorcykel. Din ålder spelar exempelvis in i din premie på din snöskoterförsäkring. Om du är ung så är du förmodligen mer riskbenägen och dessutom inte lika erfaren. Du är rent generellt helt enkelt en sämre förare. Det innebär att premien på din snöskoterförsäkring blir högre. Sedan kan du även tänka på hur du kommer att använda din skoter. Ska du bara köra på sjöar och främst transportera dig från A till B, då kanske risken för olyckor är mindre.

Då räcker det kanske med en halvförsäkring som snöskoterförsäkring. Ska du ut i skogarna och köra mer i terrängen, då är så klart risken för olyckor större. Har du då en dyr skoter dessutom, då kan en helförsäkring som snöskoterförsäkring vara mer rätt för dig. Dessa faktorer tillsammans med skoterns ålder och pris är avgörande för hur stor försäkring du bör ha på din snöskoter.

Summering

När du vill teckna en snöskoterförsäkring billigast, så gäller det att först göra klart för dig själv hur stor försäkring du behöver. Sedan kan du jämföra olika bolags snöskoterförsäkringar med varandra. Vår webbsida använder cookies. Som medlem har man möjlighet att logga in året runt. 1 000 kronor kostar ett års om man vill få ersättning och försäkringen gäller. Annan och andra försäkringar genom andra bolag kan man välja om man vill. Information finns på vår hemsida också.

Kolla också om det finns skydd för brand. Kolla också igenom enligt exempel om det blir en trafikolycka eller vagnskada på vissa villkor för fler. Ingår inte skada så läs personskador om det skadas och väljer självrisk på sidor eller körkort och hjälp. Fyll i och kontakta så hjälper vi per dag.

Skoterförsäkringen gäller för din snöskoter och normal utrustning som hör till fordonet, till exempel pulka. Trafikförsäkringen, som du måste ha enligt lag, ger ersättning vid personskador på förare, passagerare och utomstående.

Recent Posts