Jämför Bilförsäkring Gratis – Hitta billigaste bilförsäkringen 2020?


Last Updated on juni 27, 2021 by Jessica

Bilförsäkring – jämför gratis | Hitta billigaste bilförsäkringen

Jämför bilförsäkringar gratis och spara tusenlappar. Det är inte ovanligt att det skiljer flera tusen kronor mellan den dyraste och den billigaste premien. Samuelssons Rapport gör det enkelt att göra en jämförelse såväl priser som villkor och självrisken. Vår tjänst är givetvis gratis för dig som försäkringsköpare och påverkar inte din premie annat än att du hittar en billigare bilförsäkring med oss, med minsta möjliga anstränging.

Här hittar du Compricers sida för att gratis söka efter en billig bilförsäkring.

Bilförsäkring jämför olika försäkringsbolag gratis

Här nedan kan du också använda och jämföra billiga försäkringar! Gratis såklart.

Varför behöver du bilförsäkring?

Din bil skall vara försäkrad för vägen, i enlighet med lagen. Den måste vara försäkrad från den dag du köper den. Den tidigare ägarens försäkring är ogiltig.

Vem täcker bilförsäkringen?

Bilförsäkring täcker dig som fordonets ägare och huvuddrivare. Om din bil är registrerad på en annan person kan du få mindre ersättning.

Varför behöver du bilförsäkringar?

Din bil måste vara försäkrad för vägen, i enlighet med lagen. Den måste vara försäkrad från den dag du köper den. Den tidigare ägarens bilförsäkring är ogiltig.

Vem täcker försäkringen?

Bilförsäkring täcker dig som fordonets ägare och huvuddrivare. Om din bil är registrerad till en annan person kan du få mindre ersättning från din bilförsäkring.

Du måste se till att du omfattas av din policy

Det finns ett antal undantag och skyldigheter för vård som du måste känna till och följa. Det innebär att du har ett ansvar för att du är helt täckt av din policy. Om du inte följer dem kan din ersättning vara lägre. Läs mer om vårdens skyldigheter enligt villkoren.

 jämför bilförsäkring

Motoransvarsförsäkring

Motoransvarsförsäkring är ett rättsligt krav. Motoransvarsförsäkring gör att du kan få ersättning för skada eller skada som du orsakar till en annan person, fordon eller tredje parts egendom.

Tredje part, brand- och stöldförsäkring

Motoransvarsförsäkring ingår i tredjeparts-, brand- och stöldförsäkring. Denna policy täcker också skador på din bil. Det täcker: brandskador, glasreparation, skador som uppstår på grund av stöld, väghjälp och återhämtning, juridiska kostnader, uppdelning, elektronik, alla risker och kris.

Allriskförsäkring

Den omfattande försäkringen inkluderar både ansvarsförsäkring och tredje parts, brand- och stöldförsäkring. Det omfattar även täckning för fordonsskador: skada på egen bil i händelse av trafikolyckor eller andra typer av externa olyckor.

Viktig information

Du hittar villkor, förhandsbesked och annan information på vår bilförsäkring sida.

Hyrbil med MER-tilläggsförsäkringen

MER-tilläggsförsäkringen ger dig tillgång till ett hyrbil när din bil repareras. Du har också ett lägre överskott om du är offer för vandalism eller har kollision med ett djur.

Ger bilförsäkring och dess policy täckning utomlands?

Motorns ansvarsförsäkring täcker dig överallt i världen mot skador som orsakas av ett fordon registrerat i Sverige. De ger också täckning i alla EU- och EES-länder. Bilförsäkring täcker dig också i länder som ingår i Green Card-systemet.

Vad är det gröna kortet?

För att ta ditt fordon utomlands behöver vissa länder ett grönt kort. Detta är ett bevis på att du har en motorfordonsförsäkring i ditt hemland.
Om du inte har ditt gröna kort med dig, kan du behöva ta ut en motoransvarsförsäkring hos tullstationen för landet du ska resa till. Detta är känt som gränsöverskridande bilförsäkring.

Vad kostar det?

Köpt ny bil och vill ha en billig bilförsäkring? Men vad kostar en det egentligen och hur kan man jämföra dessa? Vi tittar närmare på de olika alternativen och reder ut exakt vad du behöver, så att du kan göra rätt val. Ofta kan du byta din bilförsäkring per år och ibland mer.

Ny bil – då räcker det med halvförsäkring

När du köper en helt ny bil så kommer den med någonting som heter vagnskadegaranti. Den täcker det mesta, såsom yttre skador på bilen. Med en ny bil kostar alltså inte en bilförsäkring speciellt mycket. Du behöver ju alltid en bilförsäkring som kallas trafikförsäkring. Trafikförsäkringen behövs enligt lag i Sverige. Trafikförsäkring gör täcker nämligen skador på andra bilar och andra trafikanter som uppstår på grund av din bil. Den täcker alltså inte någonting som rör dig själv, utan bara sådant som drabbar andra. Men en halvförsäkring täcker in det mesta och tillsammans med vagnskadegarantin så blir det sammas skydd som vid en helförsäkring. När vagnskadegarantin väl slutat gälla så är det bara att byta från halv- till helförsäkring. Oftast gäller vagnskadegarantin i 3 år men det finns biltillverkare som erbjuder upp till 7 år.

Bil utan vagnskadegaranti – då kan en helförsäkring vara aktuell

När du köper en bil som är några år gammal så gäller det att fatta beslut om man ska ha hel- eller halvförsäkring. Vad som bör ligga till grund för ens beslut är framförallt vad man betalat för bilen. Har man exempelvis lån på bilen så är det ju viktigt att man skyddar bilens värde. Detta görs bäst genom att ha en helförsäkring. Är det en lite billigare bil där man kanske tänker att ett eventuellt fel inte blir så dyrt att åtgärda, då kanske man kan nöja sig med en halvförsäkring. Det skiljer ganska mycket i pris mellan hel- och halvförsäkring, så det är här man så klart kan spara mest pengar på sin bilförsäkring.

Vad kostar en bilförsäkring?

Jämföra bilförsäkringar

När man väl bestämt sig för vilken typ av bilförsäkring man vill ha så kan det vara läge att jämföra de olika bolagens priser. Ofta skiljer sig innehållet i bilförsäkringarna inte speciellt mycket. Men det man kan hålla koll på är så klart vilken självrisk man har. Ofta finns det valmöjligheter där man kan välja en högre självrisk och på så sätt få en lägre premie. Se till att göra en jämförelse mellan försäkringar på rätt sätt så att båda två har samma självrisk när du tittar på priset. Annars kan självrisken variera mellan 500 kr och 1 500 kr och uppåt.

Vad innehåller en försäkring?

Försäkringar idag innehåller ganska mycket. När olyckan väl är framme så är det sällsynt att det uppstår tvister med försäkringsbolag. Är det en större olycka så involveras ju oftast polisen också och då är det polisrapporten som ligger till grund för försäkringsbolag och deras beslut när det gäller skuldfrågan, osv. Nästan alla innehåller både bärgning och hyrbil om olyckan väl är framme och du får stopp på vägen. Bilen bärgas till närmsta verkstad och behöver du taxi så kan du få det. Sedan får du en hyrbil så att du kan fortsätta med livet utan att låta haveriet påverka dig för mycket. Ofta står den på bolagens hemsida vilka de bästa fördelarna med deras bilförsäkring är.

Bilhandlarnas erbjudanden – ofta mycket bra

När du köper bil hos en bilhandlare så kommer bilhandlaren garanterat att försöka erbjuda dig en till bra pris. Det händer till och med att bilhandlaren kan bjuda på upp till 6 månaders bilförsäkring om du tecknar den på plats. Många tänker kanske att man blir påtvingad någonting som inte är bra. Men faktum är att dessa bilförsäkringar är mycket bra. Ofta är det helt vanliga hel- eller halvförsäkringar som erbjuds till ett bra pris eller gratis under 6 månader. Försäkringsbolag ser sin chans att få över dig som kund och dom är beredda på att betala för dig. Du kan alltid byta försäkringar när den erbjudna försäkringen väl löpt ut och du förbinder dig inte till något. Så se till att nyttja dessa erbjudanden och vänta med att teckna någon försäkring förrän du varit hos bilhandlaren och hört vad du kan få för erbjudande.

Du kan alltid byta försäkring

Oavsett om du tecknat din bilförsäkring på egen hand eller hos en bilhandlare så är du alltid fri att byta försäkringar när du vill. Det finns inga avtal där du förbinder dig att vara kund en viss tid. Så om du exempelvis betalar för ett helår, men byter efter 6 månader, då får du pengar tillbaka.

Summering

Vad kostar en bilförsäkring egentligen? Vi har sett att innehållet skiljer sig nämnvärt. Det är premien som varierar samt hur hög din självrisk blir. Så se till att jämföra bilförsäkringar med varandra för att få det bästa priset.

Recent Posts