Blancolån till insats-Jämför lån utan säkerhet-Låna till kontantinsats


Last Updated on juni 27, 2021 by Jessica

Blancolån till insats, vad betyder det? Blancolån har blivit allt mer populärt i Sverige. Den låga räntan har gjort att vi i allt större utsträckning lånar för konsumtion än tidigare. Räntorna skiljer sig markant mellan bankerna och långivare och dessutom gör bankerna ofta helt olika bedömningar av dig som kund, vilket syns på den ränta du erbjuds. Den är normalt en mycket högre ränta. Vi ska nu titta på hur man kan jämföra blancolån mot varandra och vad man kan göra för att spara 1000-lappar – varje månad när man vill låna till kontantinsatsen och vill köpa ett hus.

Vill du låna pengar eller hitta ett bättre och bra blancolån än det du redan har? Kanske blancolån till insats? Här nedan kan du jämföra och välja det lån utan säkerhet som har bäst villkor och lägst ränta.

Vad är ett blancolån?

Ett blancolån är ett lån utan säkerhet. Ett bostadslån har ju till exempel en säkerhet till banken i form av själva bostaden. Skulle låntagaren inte ha möjlighet att betala tillbaka på sitt blancolån så kan banken i värsta fall sälja bostaden och hämta in pengarna för lånet på det sättet. Det samma gäller för billån. Det är möjligt även där. Då har man bilen som säkerhet för lånet.
Lån helt utan säkerhet kallas alltså för blancolån och dessa lån bygger enbart på bankens kreditbedömning av låntagaren. Man tittar helt enkelt på hur stor risk det är att den här personen inte ska kunna betala tillbaka på sitt lån. Baserat på den bedömningen sätter sedan banken en individuell ränta för blancolånet

blancolån
blancolån

Stor variation i ränta

Räntorna som de olika bankerna erbjuder sina kunder varierar ofta kraftigt. Från 3-4% upp till 20% är inte helt ovanligt. Här finns det med andra ord många 1 000 kr och pengar att tjäna.
Har du blancolån idag så finns det flera saker du kan göra för att få ned räntan och få mer pengar över. Det första du bör göra är att höra med den bank du har idag för att se om dom kan göra en ny bedömning av dig som kund och på så sätt sänka räntan. Om du nämner att du planerar att göra en jämförelse av andra banker så brukar dom vara öppna för en omförhandling. Det beror så klart på hur länge sedan det var du tog lånet. Var det bara några månader sedan så är chanserna mindre.

Om inte det fungerar så kan du vända dig till olika jämförelsesajter som man kan använda för just blancolån. Fördelen med dessa är att dom tar ut en kreditupplysning och sedan ger dig låneerbjudanden från flera banker. Man vill ju undvika att få för många kreditupplysningar för sådant påverkar den samlade bedömningen av dig negativt.

Hos jämförelsesajterna ser du sedan sedan enkelt och tydligt om någon bank erbjuder en bättre ränta än den du har idag. Kanske har du flera olika blancolån hos olika långivare? Då kan man tjäna mycket pengar på att samla dessa lån och se till att man använder en och samma långivare. Tänk på att ett lån till kontantinsatsen normalt ska amorteras av i högre takt. Man måste betala kontantinsatsen.

Städa din egen ekonomi för bättre villkor på dina blancolån

Hur sparar man ihop för att klara av allt detta? Hur kan man vara säker på att man får? Det sista tipset är också det absolut bästa. Genom att ta tag i din egen ekonomi och minska dina utgifter varje månad, kan du dels betala av på dina blancolån, du kan spara pengar till en buffert, osv. Det är sådant som på sikt stärker ditt kreditbetyg och som gör att du kommer kunna få bättre villkor på dina blancolån.  Börja med att göra en hushållsbudget för att ta kontrollen över din ekonomi. En budget är ett första och viktigt steg på din resa mot bättre villkor på dina blancolån och mer pengar över varje månad.

Recent Posts