Vad är Hopbakslån? – Hjälp att samla lån & hitta bästa Hopbakslånet


Last Updated on juni 27, 2021 by Jessica

HOPBAKSLÅN

Har du många mindre lån och krediter idag? Ofta kanske man inte tänker på det, men kostnaderna för dessa kan sammantaget bli ganska höga. Ansök om ett hopbakslån där du kan baka ihop och samla alla dina lån och krediter i ett och samma lån.
Med vår kostnadsfria tjänst kan du få hjälp med att samla dina dyra lån och alla dina skulder till ett så kallat större lån som även kallas hopbakslån. När du har fyllt i ansökan skickas den till flera banker och långivare som sedan får slåss om att ge dig ett så bra låneerbjudande som möjligt. Jämför alternativen och hitta ett hopbakslån med så låg ränta som möjligt.

Skicka in din ansökan nedan och få svar från upp till 25 olika banker.

Tjänsten är gratis!

Minska kostnaderna genom hopbakslån

Så vad är ett hopbakslån? När vi köper en TV på avbetalning, handlar på nätet och betalar med Klarna, använder vårt bensinkort för mycket, osv. Ja då samlar vi på oss många små lån. Dessa lån kan ha mycket olika löptid, amortering och ränta. Dessutom har dom ofta avgifter för faktura och andra avgifter knutna till sig. Till slut kan kostnaderna för alla dessa lån bli så höga att man börjar få svårt att få ekonomin att gå runt. Alla pengar går till att betala av på alla dessa krediter och smålån.

Ta ett nytt grepp över din ekonomi med hopbakslån

Det är här som hopbakslån kommer in i bilden. Lösningen är att samla alla dyra lån och krediter till ett större hopbakslån.  Genom att ta ett hopbakslån som kan betala av alla dina smålån och krediter, så kan du få ner din månadskostnad rejält. Det blir lite som att städa i ekonomin. Men tänk bara på att inte ta en massa nya lån och göra om samma misstag igen.

Vad är ett hopbakslån egentligen?

Ett hopbakslån är ingenting annat än ett privatlån, även kallat blancolån. Det är alltså ett lån utan säkerhet. Räntan är individuell och banken sätter den baserat på din kreditscore. Om du har en bra kreditscore så kan du få en lägre ränta. Din score beräknas genom att titta på din taxerade inkomst och dina befintliga lån. Det innebär att får många smålån faktiskt försämrar din score och minskar dina möjligheter att få ett hopbakslån. Så var ödmjuk inför din ansökan och ta tacksamt emot vad som erbjuds. Men glöm för den delen inte att jämföra olika alternativ.

Så här ansöker du om ett hopbakslån

Börja med att gå igenom alla dina smålån och krediter och summera din totala skuld. Räkna också ut hur mycket du betalar varje månad på alla dessa lån. Då kan du enkelt se senare hur mycket du kan tjäna per månad genom att samla dina lån. Du du väl vet summan så får du ta dig en funderare på vilken avbetalningstid du vill ha på ditt hopbakslån. Många gör misstaget att samla sina lån och sedan dra på med maximal avbetalningstid. Då får man förvisso ned kostnaden rejält. Men man förlänger ju sin tid som skuldsatt ganska rejält. Här får man göra en avvägning och se vad man tycker är rimligt.

hopbakslån
hopbakslån

Hopbakslånets beståndsdelar

Ett privatlån består av själva lånebeloppet, en avbetalningstid samt en ränta. När det gäller ränta så kan man titta på den nominella räntan eller den effektiva räntan.
Nominell ränta på hopbakslån
Nominell ränta är själva räntan som man betalar på det lånebelopp man hopbakslånar. Det är oftast den nominella räntan som bankerna visar upp när dom marknadsför sina hopbakslån. Men som vi snart ska se så tillkommer det ofta en del andra kostnader, vilket gör att den nominella räntan blir missvisande. I alla fall om man tänker att den nominella räntan ska visa kostnaderna för själva hopbakslånet.
Effektiv ränta på hopbakslån
Vill man få en mer rättvisande ränta så bör man istället leta efter den effektiva räntan.  Effektiv ränta har blivit allt mer populär bland jämförelsetjänster för privatlån. Då tar man nämligen alla andra kostnader som är kopplade till hopbakslånet och slår ut dessa tillsammans med räntan. Det kan vara kostnader såsom fakturaavgifter eller uppläggningskostnader för hopbakslånet. Den effektiva räntan visar alltså alla kostnader och när man ska jämföra hopbakslån med varandra så är det enklast att titta efter den här siffran.

Hitta det bästa hopbakslånet

För att hitta det bästa hopbakslånet så bör man använda sig av en jämförelsetjänst. Detta bör man göra av flera anledningar.

  • För att få bättre ränta
  • För att slippa många kreditupplysningar

Vill man få den bästa räntan så bör man göra en jämförelse av hopbakslån. Banker kan tolka din kreditscore väldigt annorlunda. En bank ger dig en kanonränta på ditt hopbakslån, medan den andra ger dig en mycket högre ränta. En annan bank kanske erbjuder 12 års återbetalningstid medan den andra erbjuder 15 år. Hopbakslån är när man tar flera lån och bakar ihop till ett enda lån.
Försök att undvika många upplysningar vid ansäkan om hopbakslån
Varje gång du ansöker om ett hopbakslån direkt hos en bank så tas det en kreditupplysning på dig. Varje förfrågan registreras och syns i ditt utdrag. Det innebär att när nästa bank tar ut en upplysning på dig så kommer den att se din tidigare fråga. Varje fråga sänker ditt kreditbetyg. Därför är det viktigt att vara restriktiv med sina upplysningar. Använder man en jämförelsetjänst så är en av fördelarna att det bara tas en upplysning. Den här upplysningen distribueras sedan till de olika banker som dom samarbetar med. På så sätt kan du enkelt undvika att få för många frågor registrerade på ditt namn.

Hopbakslån ger utrymme att spara

Som ett sista tips är det värt att nämna vad man bör göra med de extra pengar man får över varje månad när man samlar sina lån. Man bör omgående sätta igång med sitt sparande. Väntar man för länge så kan man bli bekväm och ändra sin livsstil efter sin nya ekonomiska situation. Ju längre tid som går desto svårare blir det att komma igång med sparandet. Gör man det istället omgående så blir det enklare. Genom att spara en viss summa varje månad och sätta in dom på en fond eller liknande, så kommer pengarna istället att arbeta för en. Istället för att betala en massa ränta till en massa kreditgivare så kan du får ränta på dina pengar. Till slut kommer du att märka att intäkterna från ditt kapital sakta men säkert rör sig mot samma summa som de utgifter du har på ditt hopbakslån. Det kommer att vara en skön känsla. På slutet av återbetalningstiden kommer förhoppningsvis intäkterna från dina fonder att kunna användas för att fullt ut täcka dina räntekostnader.

Hjälp att samla lån

Det du själv kan börja med om du vill ha hjälp att samla lån är att jämföra olika långivares villkor. På så vis får du fram det erbjudande som passar just dig bäst. Villkor, krav och räntesatser är sådant som ofta skiljer ganska mycket mellan olika långivare, så lägg lite tid på att kolla upp detta.
Fördelen med att samla alla lån och eventuella krediter är att det går att spara tusenlappar varje år, vilket kan göra en hel del för den slutgiltiga kostnaden. Med hjälp av olika tabeller går det att räkna ut den totala lånesumman som krävs för att täcka alla kostnaden för ett lån. Sådana tabeller hittar du på olika jämförelsesajter som är specialiserade på lån.

Hjälp att samla lån
Hjälp att samla lån

Hjälp att samla lån – använd olika jämförelsesajter

Att ta hjälp av olika jämförelsesajter är att skapa en samlad bild av sin privata ekonomi. Det är också det enklaste och snabbaste sättet för att räkna fram en rimlig lånesumma. För dig som har flera mindre lån, och vill ha hjälp att samla lån, är det än viktigare att få en överblick på eventuella extraavgifter (avi- och fakturaavgifter, räntor osv.).
Det går att sänka sina månadskostnader med hundralappar genom att samla sina lån och krediter, men det kräver att du själv gör en jämförelse mellan olika långivare och deras olika lånevillkor. Att göra en kreditupplysning på sig själv kan också vara en hjälp på vägen.

Hjälp att samla lån – förbättrad räntebild  

Oavsett vilken långivare du tar hjälp av för att samla dina lån, är det alltid banken och deras samarbetspartners som bestämmer aktuell räntesats. Räntan kan variera från person till person, vilket innebär att du aldrig bör jämföra dina lånevillkor med grannens eller kollegans. De enda jämförelserna du bör göra är de mellan olika långivare, eftersom de sätter räntan utefter en särskild riskbedömningstabell som ser olika ut i varje individuellt fall.

Hjälp att samla lån – utbetalning

Utbetalningar av ett lån kan ske på olika sätt, men oftast sker det genom att långivaren betalar ut pengar till låntagarens konto. Därefter ansvarar låntagaren själv för att betala av sina lån och krediter på utsatt tid.
I andra fall kan det ske genom att långivaren samlar alla dina lån och krediter åt dig, för att sedan betala tillbaka dem utan att sätta in några pengar på ditt privata konto.

Ansök om samlat lån tillsammans med andra

Att få hjälp med att samla sina lån genom en och samma långivare kan därmed vara en fördel, då det ger en mer överskådlig bild av det aktuella läget. Det kan också vara en god idé att vara flera stycken som gör en gemensam ansökan, då detta i många fall kan ge ett ökat lånebelopp och lägre räntesats. Ni blir dessutom fler som delar på kostnaderna för det samlade lånet.

Hjälp att samla lån – omförhandling

Numer har banker och övriga långivare relativt låga räntenivåer, vilket innebär att det finns möjlighet för dig som konsument att förhandla dig till riktigt bra villkor. Se över alla lån och krediter och ta hjälp att samla lån av den långivare som ger bäst villkor. Exempel på långivare som samarbetar med flera olika banker är Lendo, Svea Ekonomi och Bluestep.

Refinansiering

En omförhandling av lånevillkoren kan även ske genom så kallad refinansiering. Det innebär att du till exempel kan belåna din bostad ytterligare för att betala av gamla lån som ligger och tickar onödiga pengar. Detta är dock endast möjligt så länge bostaden inte redan är belånad till fullo.
För den som inte äger en fastighet eller bostad går det att ansöka om refinansiering genom ett privatlån, det vill säga ett lån utan säkerhet. Refinansiering kan också hjälpa dig att få ner eventuella extraavgifter, då de minskar när du får hjälp att samla lån.

Hjälp att samla lån – ta kontroll över din ekonomi

Att få hjälp med att samla sina lån kan vara svaret för att sänka månadskostnaderna, samt för att få bättre överblick över det aktuella läget. Det kan dock vara svårt att se sin egen situation med objektiva och realistiska ögon, och därför kan det vara bra att ta hjälp av olika jämförelsesajter för att jämföra villkor etcetera. Att få hjälp med att samla sina lån är att ta kontroll över den egna ekonomin.

Ökat bolån

För den som äger en bostad finns det goda möjligheter att samla sina lån i ett gemensamt lån. Detta sker oftast genom ett bostadslån. I dagsläget finns det en regel som säger att max 85% av marknadsvärdet får belånas, vilket betyder att allt under den procentsatsen skulle kunna användas till ett nytt, samlat bolån.
Du får med all sannolikhet lägre månadskostnad när du tar hjälp att samla dina lån, då snitträntan generellt sett blir lägre när du har ett lån istället för flera smålån. Att ta hjälp med att samla lån kan också ge ökat utrymme för att justera återbetalningstiden, till din egen fördel.

Hjälp att samla lån – 10 tips

– Ta hjälp av olika jämförelsesajter för att jämföra villkor och krav
– Ta hjälp av en långivare för att samla dina lån
– Sänk dina månadskostnader genom att eliminera alla extra avgifter
– Ansök om samlat lån tillsammans med andra för att sänka dina månadskostnader
– Betala in extra på ditt samlade lån om/när du får pengar över (ex. skatteåterbäring)
– Hitta sätt för att omförhandla dina lånevillkor
– Ansök om refinansiering genom att teckna ett privatlån
– Ta hjälp att samla lån av en långivare som erbjuder flexibla lösningar
– Håll koll på privatekonomin genom att föra dagbok över utgifter och intäkter
– Håll koll på privatekonomin genom att göra en kreditupplysning på sig själv

Vad är kraven för att få ett hopbakslån?

Grundkrav för lån över 30 000 kronor är att du:
  • Är minst 18 år
  • Är skriven och folkbokförd i Sverige
  • Har en fast inkomst från arbete eller pension
  • Har en årsinkomst på minst 110 000 kronor
  • Har varit skuldfri hos kronofogden i minst 6 månader

 

Summering – Hopbakslån (Hjälp att samla lån)

Genom att ta ett nytt lån, ett så kallat hopbakslån kan du sänka dina utgifter varje månad. Se till att jämföra olika låneerbjudanden med varandra och sätt igång med ditt sparande. Det här kan vara din chans att återhämta dig ekonomiskt.

Recent Posts