Fortnite – lite info om det bästa spelet just nu | Fortnite


Last Updated on juni 27, 2021 by Kuriosa

Fortnite

Fortnite är ett co-op-överlevnadsspel som utvecklats av Epic Games och People Can Fly. Spelet släpptes som en köpt early access för Microsoft Windows, macOS, Playstation 4, Xbox One den

fortnite
Fortnite

25 juli 2017.   En fullt gratis upplevelse skall komma under 2018. Battle Royale släpptes 2017 där 100 spelare går in till ett spel och ska försöka bli den enda som överlever. Battle Royale är det största spel som Epic Games har gjort och när Battle Royale släpptes så fick det över 2 miljoner spelare inom 2 veckor. Fortnite har varit under utveckling i över sex år.
Fortnite nämndes ursprungligen 2011, då Epic Games nämnde att de hade idéer om ett nytt spel.

Save The World

Fortnite Save The World går ut på att döda monster och zombies för att sedan få bättre verktyg, för att kunna döda bättre och bättre monster.

Battle Royale

Fortnite Battle Royale går ut på att bli den sista spelaren som överlever, eller bli det sista laget att överleva. Man börjar i en lobby och väntar tills alla spelare kommit in. När alla gjort det så börjar spelet och man hamnar på Battle-bussen som slumpmässigt åker en sträcka där man får aktivera sin glider och hoppa av under färden.

Crossplay

Epic Games har lagt ner mycket arbete på att spelet ska fungera lika bra på alla plattformar. Epic Games vill att spelet ska ha samma kvalité på alla plattformar, samt fungera att spela mot varandra på sina olika plattformar Microsoft Windows, macOS, Xbox One, Playstation 4, IOS och Android. Sony har ett väldigt stort motstånd mot crossplay och kallar det ett skydd mot Playstation-spelare att stänga ute Xbox One från crossplay, medan Xbox vill ha crossplay. Därmed fungerar inte crossplay mellan PS4 och Xbox One. Därmed kan PS4 & Xbox One-spelarna korsspela mellan Microsoft Windows, macOS, Xbox One samt IOS och Android, men de två konsoljättarna kan inte möta varandra.

Fortnite på smarttelefoner

Fortnite har nu lanserats för allmänheten för IOS-enheter. Spelet är öppet för alla att spela gratis med iPhone 6s och uppåt. Det är bekräftat att Fortnite ska komma till Android också men inget datum är bekräftat.
Epic Games har bekräftat att man kommer även lägga till kontroll styrningsenhet för Fortnite på telefonen likt PUBG Mobile.
fortnite

Recent Posts