Vilka naturresurser är stora i dom olika länderna i Afrika? (karta-lista)


Last Updated on juni 27, 2021 by Kuriosa

Det blir kanske lite svårt att tjäna pengar som daytrader på detta inlägget men jag tyckte den var lite intressant den här kartan så jag kunde inte låta bli att ta med den.
Afrika har en stor mängd naturresurser, inklusive diamanter, socker, salt, guld, järn, kobolt, uran, koppar, bauxit, silver, petroleum och kakaobönor, men också skog och tropisk frukt etc.

Naturresurser Afrika
Naturresurser Afrika

Afrika är ett viktigt territorium på den globala kartan. Kontinenten är rik på olja och naturresurser och har en strategisk position.Afrika är rik på olja och naturresurser och är världens snabbast växande region för utländska direktinvesteringar. Den har cirka 30 procent av jordens resterande mineralresurser.
Det är hem för mer än 40 olika nationer och cirka 2 000 språk. Afrika söder om Sahara har sex av världens tio snabbast växande ekonomier. Nordafrika har stora olje- och naturgasavlagringar, Sahara har den mest strategiska kärnmalmen, och resurser som coltan, guld och koppar, bland många andra, finns det rikligt på kontinenten.
Regionen är full av löften och outnyttjade rikedomar – från olja och mineraler och mark till stora mängder människo kapital – men har kämpat sedan kolonitiden för att verkligen förverkliga sin
potential.


Olja och gas

Afrika är hem till fem av världens främsta oljeproducerande länder, med uppskattningsvis 57 procent av Afrikas exportintäkter från kolväten.
Algeriet, Angola, Kamerun, Tchad, Republiken Kongo, Egypten, Eritrea, Gabon, Ghana, Kenya, Libyen, Nigeria, Sydsudan, Sudan, Tunisien och Moçambique är alla rika på olja och gas.
Den beprövade oljereserven har vuxit med nästan 150 procent och ökat från 53,4 miljarder fat sedan 1980 till 130,3 miljarder fat i slutet av 2012.
Regionen är hem för fem av de 30 bästa oljeproducerande länderna i världen, och nästan $ 2 ton investeringar förväntas fram till 2036.

Andra naturresurser

Förutom olja och gas är Afrika rikt på värdefulla mineraler, skogar och:
Diamanter: Angola, Botswana, Centralafrikanska republiken, Demokratiska republiken Kongo.
Guld: Benin, Burkina Faso, Djibouti, Mali, Sydafrika, Tanzania.
Nickel och uran: Burundi.
Pozzolan: Kap Verde.
Fisk: Komorerna, Guinea-Bissau, Mauritius, Sao Tomé och Principe, Senegal, Seychellerna.
Timmer: Liberia.
Titan: Gambia.
Grafit: Madagaskar.
Tobak: Malawi.
Järnmalm: Mauretanien.
Fosfater: Västsahara, Marocko.
Aluminium och gas: Guinea, Moçambique.
Koppar: Uganda, Zambia.

Naturresurser Afrika
Naturresurser Afrika

Recent Posts