Hans Rosling: Världen blir bättre och bättre


Last Updated on juni 27, 2021 by Maria

Igår fick jag en ny idol och någon att se upp till. Hans Rosling heter han. Jag skäms lite för att jag inte vetat vem det är. En sådan framgångsrik svensk och jag visst inte vem det var… Jag som inbillade mig att jag håller mig lite grann uppdaterad i varje fall. Icke…

Har Ni som jag missat honom och inte sett någonting med honom tidigare. Ta då chansen och kika på det som jag lagt upp här. Speciellt SVT’s dokumentär. Tror inte Ni kommer att bli besvikna.
Vilken fantastisk människa. Varför har vi inte sett mer av honom i Sverige än vi har? Jag vågar inte gissa då jag troligen vet svaret…

SVT har gjort en dokumentär om honom. Dom skriver så här i programinformationen: ”Hans Roslings föreläsningar om världens utveckling väcker skratt, jubel och eftertanke. Makthavare som Al Gore och Bill Gates ber om hans råd. I Pär Fjällströms dokumentär får vi följa en energisk optimist som menar att världen, trots allt, blir bättre.”

Tipstack: Johan Norberg

Recent Posts