Så har cybersäkerhet blivit viktigare mer än någonsin för dig som investerar på nätet


Last Updated on juni 27, 2021 by Maria

Om du någon gång har försökt surfa på nätet utan något virusskydd, utan brandvägg eller liknande skydd så har du säkert upptäckt hur snabbt din internetuppkopplade enhet kan infekteras genom att det ploppar upp reklam, att hastigheten blir långsammare, och så vidare. I värsta fall blir din enhet så infekterad med virus och trojanska hästar att du förlorar kontrollen helt och hållet.
Detta vore rena mardrömsscenariot om du har det mesta på din enhet som inloggningsuppgifter för att kunna logga in på e-post och viktiga tjänster, betal- och kortuppgifter som du använder för att betala, och exempelvis kommunikationsmedel som du använder för att prata om känsliga och viktiga saker med nära och kära.
Att då råka ut för något som gör att du förlorar kontrollen över alla dessa livsviktiga funktioner i ditt liv är något du verkligen inte vill råka ut för ens en gång. När det då har rapporterats om drygt 230 000 cyberattacker bara under 2017 så är det på sin tid att du tar tag i detta genom att investera i VPN Chrome så du kan skydda dig under tiden du surfar. För många företag har därför cybersäkerheten blivit en topprioritet.
Nu ska vi ta en titt på vad för hot som kan dyka upp när du surfar på webbsidor, särskilt sidor som du kanske aldrig tidigare har varit inne på, som du hittade av rena slumpen för att du kanske ”slösurfade” som det brukar kallas för i folkmun.

Hoten mot din cybersäkerhet när du surfar på webben

Det finns en rad olika saker och ting som kan hota din cybersäkerhet när du surfar på webben. Den första är något som många inte tänker på, särskilt på offentliga platser. Det är din WiFi-uppkoppling. Ansluter du till offentligt WiFi där du befinner dig?
Då ska du tänka efter och åtminstone dölja din individuella och unika adress till din mobila enhet eftersom den kan hackas av andra som är anslutna till samma offentliga WiFi-nätverk. Detta kan till och med hända utan att du ens vet om det och innan du vet ordet av så kanske du sitter där med stulna inloggningsuppgifter och, i värsta fall, en helt stulen identitet.
När du har tagit mer kontroll över vilka internetanslutningar som du använder dig av (såsom på offentliga platser där det endast erbjuds offentligt WiFi) så är det dags att kika på nästa bit. Vad har du för skydd installerat på din enhet som du surfar på?
Har du antivirusprogram?
Har du antispionprogram?
Har du en aktiverad brandvägg?
Utan minst en aktiverad brandvägg och minst ett antivirusprogram så löper du stor risk att råka ut för att ”farliga små program” (”internet scripts”) körs på webbsidor utan ditt samtycke och utan att du ens vet om det.
Du riskerar även att din enhet infekteras med virus, trojanska hästar och liknande skadliga program som kan komma åt känsliga personuppgifter och/eller till och med att råka ut för att din enhet fjärrstyrs utan att du får veta om det innan det är alldeles för sent att göra någonting åt saken.
Kom ihåg att dessa hot mot cybersäkerhet behöver inte bara gälla dig som konsument eller privatperson utan gäller även dig som driver enskild firma, vill driva eget företag, som investerar på nätet, och/eller om du har ett stort aktiebolag.

Det första steget du kan ta för att öka din egen cybersäkerhet

Oavsett om du ser dig själv som privatperson, entreprenör, investerare, eller en kombination utav dessa, så kan du redan ta ett första steg här och nu för att förbättra din cybersäkerhet. Börja med att ladda ned VPN Chrome så får du bättre säkerhet inuti din webbläsare.
Vad som händer nu är att din riktiga IP-adress döljs och din enhet får även en annan MAC-adress (ett unikt ”namn” för varje enhet oavsett vilket internet den är uppkopplad mot) som gör att ”nätangripare” inte kan identifiera dig lika lätt och/eller spåra dig på lång sikt. Kör du då med olika IP-adresser och MAC-adresser under tiden du surfar så kommer du att göra det svårare för hackare att bryta sig in i din enhet, och du kommer inte heller att kunna spåras.
Observera samtidigt att med detta steg så finns det en risk att din internethastighets blir långsammare än vanligt vilket kan vara problematiskt för dig som alltid behöver en relativ konstant hög internethastighet.
För övrigt så får du en mycket bättre cybersäkerhet om du kombinerar en sådan slags webbläsare med ett valfritt antivirusprogram och en påslagen konfigurerad brandvägg på alla dina enheter som du vill använda dig av när du investerar eller gör andra ekonomiskt känsliga saker på nätet!

Recent Posts