10 sätt att tjäna pengar medan du sover

Last Updated on February 10, 2024 by Håkan Samuelsson

Tricket för att tjäna pengar medan du sover är att hitta och etablera en stabil inkomstkälla som får pengarna att komma in kontinuerligt, skriver entreprenören John Rampton i tidningen Entrepreneur.

Hur i hela fridens dagar skulle det gå till, att göra detta medan man sover? Går det överhuvudtaget? Jodå, det går. Faktum är att det finns en massa sätt att tjäna pengar på, både i vaket och sovande tillstånd, och vi har listan med alla tänkbara tips och idéer.

10 sätt att tjäna pengar medan du sover – listan

 

10) Låna ut och tjäna pengar på nätet via Lendify:

Du sköter allting online på internet också och de passar mig som reser mycket och som spenderar mycket tid framför dator och telefon. Min personliga favorit idag är Lendify. När jag kikade runt för ett tag sedan så tyckte jag att de var bland de mest seriösa och de hade ett bra upplägg.

9. Köp och sälj domännamn

Det finns många därute som behöver ett unikt domännamn och gärna ett som är både nischat och innovativt. Det finns domäner som slutar på exempelvis .earth och. world som är eftertraktade och annorlunda. Försök hitta domäner till en så liten peng som möjligt och sälj dem sedan vidare med god vinstmarginal.

8. Passiv marknadsföring

Bor du på så sätt att du har en stor yta över på tomten, ladan eller garaget kan du hyra ut den till olika företag som betalar dig för att marknadsföra sin verksamhet genom reklamskyltning.

7. Hyr ut en bostad, lokal eller utrustning

Har du en sommarbostad, en lager- eller kontorslokal eller kanske en massa maskiner och verktyg som du sällan använder kan du tjäna ganska mycket pengar på att hyra ut dem.
Det finns flera möjligheter att hyra ut, bland annat via Air BnB, stugförmedlingar, filmbolag, internationella företag och så vidare.

6. Bli donator

Att donera sina spermier och/eller ägg är ytterligare ett sätt att tjäna pengar medan du sover. Du lämnar din donation i sperma- eller äggbanken på dagen och fortsätter sedan din dag som vanligt medan pengarna tickar på. Samtidigt gör du något fint för någon annan.

5. Bli affiliatepartner

 

Affiliatemarknaden växer stadigt och innebär att du genom ditt affiliatekonto lägger upp länkar, bankers och annan marknadsföring på din egen hemsida, blogg och i sociala medier. När besökare klickar på annonserna får du betalt.

4. Skapa en webbkurs

 

Har du specialkompetens inom ett särskilt område kan du använda din expertis till att skapa en webbkurs inom området. Det kan röra allt från språkinlärning till matlagning, SEO och webbdesign – så länge du själv kan mer än dina kursdeltagare är du hemma.
Detta kräver en hel del jobb under vaken tid men när du väl har skapat och nått ut med din kurs kan du få en ganska rejäl extrainkomst varje månad.

3. Sälj genom Dropshipping

Vill du sälja saker på nätet men slippa inköp, leveranser och lagerhantering är detta ett perfekt alternativ. Du kan fortfarande skapa en webbshop, men istället för att sälja sådant du själv har på lager säljer du produkter genom så kallad Dropshipping.
Det betyder att du skickar en faktura till tillverkaren/leverantören när du har fått en beställning och att du behåller en överenskommen summa av den totala försäljningssumman.
Tillverkaren tar hand om resten.

2. Investera dina pengar

 

Det finns en rad olika investeringsmöjligheter, både för den som vill tänka långsiktigt och för den som vill ta lite större risker.
Det viktigaste är att läsa på ordentligt först, särskilt om du ska ge dig in i aktiehandel och/eller handel med kryptovala, Bitcoin eller liknande. Här gäller det också att ha tålamod och lite is i magen för att få pengarna att växa.

1. Förmedla jobb mot provision

Erbjuder/förmedlar du redan idag tjänster som du själv inte hinner utföra? Då kan du ta betalt för att förmedla dem vidare. Fortsätt att ta in olika uppdrag men förmedla dem till andra mot provision.

Så skapar du en passiv inkomst

Eftersom vi har märkt att det finns ett stort intresse för att skapa så kallad passiv inkomst, vilket oftast betyder så lite jobb som möjligt för största möjliga avkastning, har vi sammanställt en lista med praktiska tips på hur du kan tjäna pengar medan du sover.

Naturligtvis finns det en massa andra sätt att tjäna pengar på, och alla sätt är bra utan de dåliga, eller hur? Har du fler tips och idéer får du gärna höra av dig till oss på Samuelssons Rapport så att vi kan ta del av dina erfarenheter.

Starta en blogg

Att sköta en blogg kräver en hel del arbete under vaken tid, men får du snurr på bloggen kan du faktiskt tjäna ganska mycket pengar. Det gäller att först identifiera läsarnas behov och intressen samt att blogga om något du själv kan mycket om.

När du har byggt upp en följarskara kan bloggen generera passiv inkomst i form av reklam, sponsring, samarbeten med mera.

https://samuelssonsrapport.se/rakna-ut-datum-efter-antal-dagar/

https://samuelssonsrapport.se/ont-om-pengar/

https://samuelssonsrapport.se/ekonomisk/

Leave a Reply