Snabbguide för att låna online


Last Updated on april 17, 2022 by Maria

Svenskar är ett folk som älskar att låna pengar, vi är faktiskt landet i Europa som har störst krediter per person med undantag från våra grannar i Danmark. Numera ansöker de flesta om sina lån på nätet, helt enkelt för att det är mycket snabbare, bekvämare och smidigare än att stämma träff med en bankman på kontoret när denne har tid att möta dig och ställa en massa frågor. Här kommer våra bästa tips för att ta ett lån online.

Vad ska man tänka på när man tar ett lån?

  • När du tar ett lån på nätet behöver du inte oroa dig – alla seriösa långivare och banker erbjuder lån online som fungerar precis som traditionella alternativ.
  • Fördelen med att ansöka online är att du kan få de bästa erbjudanden från en mängd olika långivare med en enda kreditupplysning, jämför lån på 20000 kronor på bara några minuter.
  • När du jämför lån är det framförallt det som kallas för effektiv ränta du ska ha koll på. Här får du nämligen reda på lånets totala kostnad där alla typer av extra avgifter är inkluderade. Vissa långivare erbjuder nämligen mindre summor med löften om att det är räntefritt, men sedan tjänar de gott om pengar på en hel massa avgifter. 
  • Välj avbetalningsplan med omsorg. Ditt lån kommer att bli billigare ju snabbare du betalar tillbaka pengarna, men om du ser att det kommer att bli tajt att klara månadsavgiften är det bättre att förlänga avbetalningsplanen. Gör helst en budget för att vara säker på att lånet inte kommer att ge dig några ekonomiska problem.
  • Det finns en mängd olika lån att välja mellan, som exempelvis lån utan UC eller lån med betalningsanmärkningar om det är något du kan behöva.
  • Kom alltid ihåg att det inte är gratis att ta ett lån, och du måste alltid betala tillbaka pengarna. Därför rekommenderar vi att du tänker över om du verkligen behöver pengarna innan du skickar iväg din ansökan.

Vikten av att jämföra olika långivare

Som vi har nämnt tidigare är regel nummer ett innan man ansöker om ett lån att jämföra så många olika långivare som möjligt. Alla gillar vi att göra en bra affär, och att behöva betala onödigt mycket för ett lån är inget som är en bra idé. När man skriver på med första bästa långivare för att man “tror” att villkoren ser bra ut, kan detta mycket väl vara ett stort risktagande som kan kosta oss mycket pengar.

Loanscouter är en internationell jämförelsetjänst som samarbetar med det danska företaget Lead Supply. De har specialiserat sig på att matcha konsumenter och långivare med varandra ända sedan 2014, vilket är en garanti för att du alltid kommer att hitta det du letar efter till bästa pris.

Recent Posts