Billig motorcykelförsäkring – jämför | Vad kostar mc försäkring?


Last Updated on juni 27, 2021 by Jessica

Billig motorcykelförsäkring

Idag ska vi prata lite om hur du kan hitta en billig motorcykelförsäkring. Vi kommer diskutera lite om självrisk, maxbelopp och månadskostnader. Här nedan har du möjlighet att gratis jämföra olika MC-försäkringar.


Minska månadskostnader:

Något som nästan alla vill är att hitta en billig motorcykelförsäkring med en låg månadskostnad. Detta är dock inte helt enkelt att hitta eftersom försäkringsbolagen vet hur dyr en motorcykel och ditt fordon är. Därför tar de mycket i månaden för att försäkra den genom dem. Det finns dock lite olika saker som du kan göra för att få en lägre månadskostnad för din motorcykel. Låt oss gå igenom dem nu.

Högre självrisk:

Det är inte ofta som motorcykeln går sönder. Därför har du kanske råd att betala en lite högre självrisk när den väl gör det. Med en högre självrisk kommer du också kunna betala mindre i månaden eftersom försäkringsbolaget inte kommer förlora lika mycket pengar om något händer. Detta hjälper eftersom detta är en riktigt bra lösning för dig som har råd att betala en lite högre självrisk. En motorcykel går inte sönder särskilt ofta. Därför kommer denna kostnad och premien inte att bli extremt hög ändå.

Maxbelopp:

Många motorcykelförsäkringar har ett s.k. maxbelopp. Det är det beloppet som försäkringen täcker, resten får du betala själv om något händer. Väljer du en försäkring med ett högt maxbelopp kommer de vilja ha mycket pengar varje månad. Självklart gäller det motsatta om du väljer en försäkring med ett lågt maxbelopp. Det handlar helt enkelt om hur mycket du är beredd att betala själv.

Jämför:

Ibland erbjuder två olika motorcykelförsäkringar samma skydd, samma villkor och olika pris. Det beror på att de konkurrerar med varandra. De vill hela tiden erbjuda ett lägre pris än sina motståndare. Därför kan du om du jämför lite olika motorcykelförsäkringar hitta en som erbjuder bra villkor till ett riktigt bra pris. Vagnskadeförsäkringen gäller även vid skadegörelse.

Hur kan du göra om du inte har tid att jämföra mängder av olika försäkringar? Enkelt. Du använder dig enkelt av vår internetsida som gör samma sak på några sekunder. Skriv bara in vad du vill ha i din försäkring samt tryck på sök. Om du hittar något som du gillar så skriver du in ditt personnummer och sedan kan du få din mc-försäkring direkt. Sedan kommer du att få mängder med förslag på olika försäkringar som passar dig via olika försäkringsbolag. Helt enkelt ett riktigt smidigt sätt att hitta bra försäkringar snabbt.

Helförsäkring och halvförsäkring

Halvförsäkring täcker ofta brand, glas, stöld, räddning och rättsskydd. Helförsäkring ger ytterligare säkerhet vid kollisioner genom vagnskada och liknande skada exempelvis. Det är viktigt att du kontrollerar dessa saker innan du skall tecknar din mc försäkring. Både på grund av att du skall vara skyddad tillräckligt när olyckan är framme samt att du inte betalar för mycket när du jämför de olika försäkringsbolagen mot varandra och mot dina behov när du skall teckna.

Via ditt försäkringsbolag kan du teckna och välja en trafik-, halv- och/eller helförsäkring som är rätt för din motorcykel. Ibland kan man få rabatt om man tecknar mycket i ett och samma bolag. Kontrollrera också att det finns en skadejour dygnet runt och året runt. Kontrollera också att det finns en skadejour dygnet runt och året runt. Kontrollera också vad som gäller vid personskador, skadestånd och eventuell ersättning för personskador och egendomsskador.

Trafikförsäkring

Du som har mc är enligt lag skyldig att ha en trafikförsäkring på din hoj. Trafikförsäkringen är obligatorisk enligt lag och alltså något du alltid måste ha på din MC som du tänkt köra med i trafiken. Eftersom trafikförsäkringenger ger  ersättning på skador på personer, både för förare och andra i trafiken, är det lag på att mc:n har trafikförsäkring för att du ska få köra med den. Om föraren av din mc orsakar skador på någon annans egendom ersätter trafikförsäkringen dessa.

Bli inte lurad:

Det finns många företag där ute som erbjuder extremt billiga motorcykelförsäkringar till extremt låga priser. Problemet med det låga priset och detta är att de allra flesta bara är ett bedrägeri, du kommer inte att få en försäkring. De vill bara åt dina pengar, inget annat. Se därför till att inte låta dig luras av dessa försäkringar. Det finns faktiskt en ganska enkel regel du kan följa för att aldrig mer bli lurad. Om det verkar för bra för att vara sant är det nog det. Det är viktigt att läsa mer i det finstilta när man tecknar en försäkring så att man vet vad som ingår.

Sammanfattning

Det här har varit vår artikel om motorcykelförsäkringar. Hoppas att ni har uppskattat den och lärt er något nytt. Det är faktiskt inte särskilt svårt att hitta en bra motorcykelförsäkring. Du behöver bara jämföra, kolla maxbelopp och kolla självrisken. Då kan du hitta en försäkring som kommer passa just dig helt perfekt.

Läs mer hos oss på vår hemsida om olika försäkringar. VI ahr mycket information om olika försäkringar. 1 000 kr. Kontakta oss gärna om du har frågor om detta.

Recent Posts