Johan Staël von Holstein: När skall vi äntligen låta folk ta ansvar?


Last Updated on juni 27, 2021 by Kuriosa

Läsvärt som vanligt från hans blogg Sanningen enligt mig av Johan Staël von Holstein

Hade gärna sett fler inlägg från Johan, vi behöver fler som vågar och ”orkar” röra om i ”grytan” i Sverige…

—————————————————————
Vi står inför en finanskris som kommer att lämna oss i depression. Krisen är delvis orsakad av aktörer på den fria marknaden, bankirer som varit för fria och som borde ha blivit mer reglerade, men det är inte samma sak som att marknaden inte fungerar.

Nu när det har gått illa då gör vi allt för att förvärra krisen genom att inte förstå det! Låt oss först titta på vems felet är. Är det de som lånat ut pengarna eller de som lånat? De som tagit på sig lån, som de borde ha förstått att de inte hade råd med, de som tagit lån för att köpa platt-TV och resor de inte förtjänar eftersom de inte har råd.

Avundsjuka och girighet är nämligen två sidor på samma mynt, som bottnar i en brist på respekt för kunnande och rättvisa. Båda vill ha mer än vad de förtjänar, båda har skapat krisen, den girige banken på ena sidan och den avundsjuke arbetaren på den andra. De två har satt landet i kris, och nu skall staten in och rädda dem och vilka får betala? Jo självklar vi som inte tagit lån, som sparat och konsumerat i förhållande till vad vår kunskap har gett oss i lön.

Nu sänker man räntorna, vilket sänker vår valuta, vilket importerar inflation. Alla svenskar har blivit 30 procent fattigare även om vi inte förlorat en krona på börsen. Att låta valutorna falla var exakt det som skapade depressionen på 30-talet! Fallande valutor gjorde krisen global.

I stället borde man hålla räntorna höga, få bort bubbelvärderingar på fastigheter och tvinga folk att amortera. Därmed skulle man upprätthålla en hög valutakurs och i stället skulle ekonomin stimuleras med borttagen moms. Det skulle vara en rättvis och jämn stimulans. Vi som sparat skulle kunna handla igång ekonomin med billiga produkter och alla andra hade fått ta sitt ansvar.

De giriga bankirernas optioner borde naturligtvis konfiskeras i samband med att staten tar över bankerna en efter en och många kommer ändå att förlora sina jobb. Sedan skall man naturligtvis låta bilindustrin gå i konkurs.

Jag har inte hört något så dumt som att staten skall sätta in pengar i fabriker som producerar bilar som ingen vill ha sedan vi satte in pengar i varvsindustrin på 1970-talet som då producerade tankers som ingen ville ha. Det ruinerade landet och tog oss från att vara det tredje till 27:e rikaste landet, och var början på den långa urholkning av vår valuta som gjort oss fattiga.

Recent Posts