Industrier värda att investera i nu


Last Updated on november 6, 2021 by Jessica

2020 har varit ett märkligt år, och orsaken till det känner vi alla till och behöver inte förklaras närmare. Låt oss bara konstatera att termen ”under rådande omständigheter” hör till vardagen. Tusentals företag runt om i världen går på knäna eller har gått under, och för dig som investerar i aktier kan det vara svårt att hitta säkra placeringar.

Visserligen involverar alla investeringar en risk, men vissa branscher kan ändå anses som säkrare investeringar än andra. Sett över tid förändras dock detta – för 20 år sedan skulle det var ansett som hög risk att investera i sociala medier. Idag är det en säkrare bransch, men hur ser det ut om ytterligare 20 år?

Det finns ändå branscher som aldrig kommer att försvinna. Om 50 år kommer vi alla fortfarande att behöva mat och vi går troligtvis också omkring med kläder på oss.

Livsmedel

En av de säkraste branscherna att investera i. Oavsett vad som händer så kommer det alltid att finnas efterfrågan på mat. Företag som jobbar med drycker, spannmål och andra process- och förpackningsföretag inom livsmedelsindustrin tillhandahåller produkter som är nödvändiga för vår överlevnad. Därför är det också en av de säkraste att investera i.

Aktier i spelbranschen

Har du någon gång spelat på t.ex. Betsson casino online så har du säkert stött på namnen Evolution, Yggdrasil och NetEnt, som alla är giganter i spelvärlden. Betsson själva är ett av världens största och äldsta spelbolag, med över 15 miljoner spelare världen runt.

Spelbranschen är ett område som har varit mycket populärt att investera i, och det är också en bransch som kan ge rejäl avkastning på din investering. Många av de dominerande företagen i världen är dessutom svenska, såväl spelbolag som spelutvecklare. Branschen förutspås växa med 35% de närmaste åren.

Textilier

Det är väl inte allt för djärvt att säga att människan alltid kommer att ha kläder på sig? Att investera i mode är en vansklig sysselsättning, men om man går ner på basnivå har du en tryggare investering. Tänk råvaror – investera i exempelvis i produktion och bearbetning av linne, bomull, siden etc.

Energiföretag

Energiföretag är de som förser oss med allt vi behöver för vår livsstil – el, drivmedel, vatten och så vidare. Mänskligheten kommer alltid att vara beroende av dessa företag. Så länge efterfrågan är hög är också dina pengar relativt säkra. Det finns en liten risk här, eftersom den här typen av företag ofta är föremål för förändringar i politik och lagar.

Sjukvård

Människan lever längre idag, och fler människor drabbas också av långvarig sjukdom. Och under en global pandemi blir det än mer uppenbart att behovet av läkemedel och vaccin kommer att fortsätta ligga på en hög nivå. Att investera i specifika läkemedel kräver dock en stor dos av kunskap. En enklare väg är kanske att investera i engångsartiklar (t.ex. ansiktsmasker).

Teknologi

Även om vissa vill göra det gällande, så kommer utvecklingen av teknologi aldrig att gå bakåt. Den digitala världen är här för att stanna – IT-åldern är inte över än på mycket länge. Trenden pekar på att branschen kommer att utvecklas än mer och att vi snart kommer att få se maskiner som ”pratar” med varandra.

Det här är dock en bransch med mycket snabba omkastningar. Nya uppfinningar kommer att slå ut äldre produkter över en natt, och det som är hett idag löper stor risk att ligga på soptippen imorgon. Därför ar det här en bransch som lämpar sig bäst för kortsiktiga investeringar, och här gäller det att hålla sig à jour med vad som händer därute.

https://samuelssonsrapport.se/category/aktier-artiklar/

Recent Posts