15 tips om du har ont om pengar


Last Updated on juni 27, 2021 by Jessica

Du har med all sannolikhet hört talas om begreppet passiv inkomst; ett begrepp som används allt oftare i sammanhang när det handlar om att tjäna extrapengar. Det är också ett vanligt fenomen bland unga att söka olika vägar för att skaffa sig en extrainkomst.

Men vilka möjligheter och vägar finns det för den som har ont om pengar? Läs vidare för att få lite tips och idéer.

Passiv inkomst

En passiv inkomst är ekonomisk ersättning som sätts in på kontot utan att du behöver anstränga dig nämnvärt. En passiv inkomst kan till exempel komma ifrån aktieutdelning, stimpengar och ersättning för konsultation.

Aktiv inkomst

En aktiv inkomst baseras på den lön som betalas ut för det arbete du utför under vecka eller månad. Den aktiva inkomsten kommer oftast ifrån en tillfällig eller fast anställning.

15 tips om du har ont om pengar – listan

Aktier
Att investera i fonder och/eller aktier är ett relativt enkelt sätt att tjäna extra pengar. Dock krävs det lite kunskap och en del tålamod.

Fastigheter
Alla kan inte köpa en hel fastighet, men det kan finnas möjlighet att köpa in sig för att på så vis ta del av hyresintäkter och andra inkomster.

Airbnb
Har du ett extrarum, en sommarbostad eller ett Attefallshus på tomten bör du undersöka möjligheten att bli värd genom Airbnb. Det är win-win för alla inblandade.

Uber
Att köra Uber kräver att du har körkort och bil samt att du registrerar dig som förare hos företaget. Sen är det bara att tuta och köra!

Dropshipping
Det här fungerar på ett ungefär som e-handel via webbshop förutom att du själv inte ansvarar för lagerhållning, inköp, returer eller frakt. Du säljer helt enkelt andra företags produkter ”on demand”.

Taskrabbit
En tjänst som riktar sig till privatpersoner som har behov av olika tjänster. Att vara en ”Tasker” passar dig som gillar att hjälpa andra, med allt från att montera möbler till att rensa ogräs, uträtta ärenden, måla med mera.

YouTube
Du behöver inte vara särskilt tekniskt kunnig för att starta en YouTube-kanal men det hjälper om du har en specifik nisch. För såväl företag som privatpersoner är YouTube ett snabbt och enkelt sätt att nå ut till väldigt många människor.

Poddcast
Kräver en del tid och teknisk kunskap, men med rätt utrustning och ett intressant ämne kan du bygga upp en följarskara och få intäkter i form av sponsring och reklaminslag.

Affiliate marketing
Kort och gott marknadsföring genom annonslänkar, på din hemsida, blogg eller andra sociala mediekanaler. Du får ersättning per klick, sidvisning alternativt per konvertering (köp).

Influencer
För att bli riktigt framgångsrik inom den här genren kräver det en rejäl insats. Självklart går det att vara influencer på ”hobbynivå” också och på så vis tjäna lite extrapengar.

Advertorials
Advertorials står för advertisement och editorials. Det innebär att företag gör sponsrade inlägg på din hemsida, blogg eller Instagram och ger betalt per klick.

E-Handel
Kräver en del jobb till en början då du ska sätta upp en webbshop, hitta bra produkter med mera. När det är gjort kan du börja ta emot beställningar. Kolla upp leveranskostnader samt olika e-handelsplattformar för bäst deals.

Catering
Är du en fena på att baka eller laga mat till många? Då kanske du ska testa catering? Nischa dig gärna på tårtor, barnkalas, bröllop eller något annat du känner dig bekväm med.

Babysitting
Att sitta barnvakt ett par timmar i veckan kan ge en ganska bra extrainkomst. Det behöver inte bara vara på kvällar och helger, många behöver också hjälp med hämtning, läxläsning och passning på eftermiddagen.

House-sitting
Istället för att passa barn kan du passa hus. Det finns många som blir glada för lite extra ”bevakning” av hemmet när de är på resande fot. Enkelt och kul.

 

Recent Posts