Den dyraste vintern på länge – så här klarar du finanserna


Den dyraste vintern på länge

Last Updated on augusti 9, 2023 by Maria

Nu står vi inför den dyraste vintern på länge. Priserna på allt är i rörelse och de verkar bara gå upp. Det kan kännas omöjligt att klara sig ekonomiskt under dessa tider, men det finns saker du kan göra för att minska dina kostnader och överleva vintern. Här kommer 7 tips som kan hjälpa dig!

  1. Dra nytta av rabatter och specialerbjudanden

När du handlar på nätet eller i butik ska du hålla utkik efter exempelvis cashback-erbjudanden och se till att utnyttja dem. Det kan ge en fin liten skjuts till dina besparingar. Även medlemskort i butikerna du ofta besöker kan ge dig många kuponger och specialerbjudanden som endast gäller för medlemmar.

  1. Se om du kan byta leverantörer

Om du betalar för mycket för el, internet, kabelpaket eller telefonabonnemang kan du överväga att byta leverantör och se om du kan få ett bättre erbjudande någon annanstans. 

  1. Planera dina inköp

Undvik alla typer av impulsköp. Kolla på nätet eller i butik efter rabatter på saker du verkligen behöver och se till att utnyttja dem när du kan. Detta kan verkligen bidra till att sänka kostnaderna i det långa loppet, och du kommer dessutom att spara plats.

  1. Omvärdera din budget

Nu är en bra tidpunkt att omvärdera din budget och se var du kan skära ner på utgifterna. Har du lån sedan tidigare kan du lägga om dessa, och om du som många andra har tänkt ta ett lån till exempelvis en bil eller en renovering ska du se till att låna pengar låg ränta. Det finns massor av olika långivare, så se till att du får bästa möjliga villkor och inte betalar för mycket i ränta.

  1. Investera i kvalitet framför kvantitet

Det kan verka motsägelsefullt, men att investera i produkter av högre kvalitet kan faktiskt spara pengar på lång sikt. Leta efter produkter och hushållsapparater som är av god kvalitet och som håller länge, snarare än sådana som behöver bytas ut oftare. De ska dessutom helst vara så energisnåla som möjligt.

  1. Spara på bilen

Om du äger en bil ska du se till att kolla runt för din bilförsäkring och leta efter det bästa erbjudandet för att spara pengar på denna viktiga utgift. Du kan även skära ner på bränslekostnaderna genom att planera dina ärenden och försöka göra bort så mycket som möjligt på samma rutt.

  1. Sälj det du inte använder

Det är populärare än någonsin att köpa saker second hand. Gör en ordentlig genomgång av garderober, lådor och skåp där hemma och lägg till sidan allt som du inte använder men som är helt och rent. Lägg ut det till försäljning för en rimlig summa, så får du både mer pengar i plånboken och mer plats i hemmet!  

Om du följer dessa tips kan du hjälpa dig att överleva även den dyraste vintern någonsin. Med lite noggrann planering och budgetering kan du ta dig igenom denna svåra period utan att spränga banken. Lycka till!

Recent Posts