De bästa svenska aktierna på börsen


Last Updated on april 17, 2022 by Maria

Trots att varje investerare måste ta sitt eget ansvar och endast investera baserat på vad man själv känner sig bekväm med så är det en trygghet att få lite guidning på vägen. Det både underlättar och gör att det blir roligare att komma igång.

Att se över vilka svenska aktier som gått bäst under året kan i sig vara bra information att ta del av för de som vill börja investera på börsen. Genom att se över vad som hänt kan man också få en uppfattning om hur det kan gå framöver. Om inte så är det roligt att se vilka svenska företag som fått sig en rejäl sving uppåt!

Att investera i aktier på börsen är något som allt fler väljer att göra. Under året har börserna i hela världen både rasat och studsat upp likt aldrig förr. Många företag har slagit rekord i tillväxt och aktievärde bara under de senaste månaderna, vilket inte minst gäller för många svenska företag på börsen. De som har lyckats investera i de högpresterande svenska aktierna har självklart också fått ta del av upptåget.

Om du har funderat på att investera i aktier, och då även ifrågasatt vilka aktier du bör investera i kan den här artikeln bjuda på såväl inspiration som framtids investeringstips! Vi har samlat de bästa svenska aktierna på börsen i år.

Vilka svenska aktier har gått bäst?

Så vilka svenska aktier och företag är det egentligen som gått bäst under året? Som sagt så fick vi bevittna ett rent och skärt börsras i början av året. Men bara på någon månad hade de flesta aktiekurser återhämtat sig, och nu står de i högre kurser än vad de gjort på flera år.

För att ta fram de bästa aktierna som gått bäst under året har vi samlat data från Large Cap Stockholm och Mid Cap Stockholm och utgått från tillväxten inom en treårsperiod. Några av de svenska företag som presterat allra bäst på börsen under året är:

Utöver de svenska aktier som gått allra bäst i år finns det även en hel del andra företag som kan vara intressanta att investera i. Däremot vill vi också bara poängtera att det alltid finns en risk med att investera i aktier.

När investeringarna går bra och aktierna går plus kan det liknas med att få en casino bonus när du spelar ett visst spel – då känns det roligt och det får dig att vilja fortsätta med insättningarna för att få pengarna att växa.

Sen kan det också gå åt andra hållet, och då är det inte alls lika roligt när dina investerade pengar istället minskar. Det är alltså upp till var och en som sätter in sina pengar i aktier att ta ansvar för sina handlingar och att känna sig bekväm i det man gör.

Att tänka på vid investering på börsen

Som tur är finns det idag väldigt mycket information att ta del av som kan hjälpa då du vill ge dig in i investeringar på börsen. Tack vare utvecklingen av internet och allt som vi kan tillgå där finns det mängder av hemsidor, artiklar, guider, rådgivning och inspiration att hitta, och det gäller alltså för alla.

Missa inte vår systersida: https://bastaaktierna.se

Recent Posts