Avatrade Sverige | Handla Forex och CFD med Avatrade


Last Updated on december 1, 2021 by Jessica

Avatrade review – Handelsplattformar för alla behov

Hos nätmäklaren Avatrade kan man registrera sig och få tillgång till en rad olika handelsplattformar. Fokus ligger på handel med CFD:er, vilka vi kommer att titta närmre på lite senare, samt valutahandel. Avatrade försöker nischa sig mot konkurrenterna genom att erbjuda ett stort utbud av utbildningsverktyg, ekonomiska kalendrar, teknisk och fundamental analys och viktiga nyheter från marknaderna. Tanken är att du som investerare ska hitta så mycket information som möjligt för att kunna känna dig så trygg som möjligt i dina beslut och val.

Avatrade

Avatrades historia

Avatrade har sitt säte i Dublin, Irland. Grundtanken med företaget var att öppna en nätmäklare med riktigt bra kundtjänst. När det begav sig 2006 så dök det upp nya nätmäklare hela tiden, som ett alternativ till de klassiska mäklartjänsterna som bankerna erbjöd. Det uppstod dock ett gap gällande kundtjänst då många kunder fick klara sig på egen hand och ta hjälp av de guider som fanns på sajterna. AvaTrade ville ändra på detta och erbjuder därför kundtjänst på 15 olika språk dygnet runt. Detta gör dom än idag ganska unika. Företaget har växt kraftigt och är nu en global spelare på marknaden. Kunderna finns utspridda i över 160 länder och det görs placeringar i storleksordningen 2 miljoner affärer per månad. Man har utöver huvudkontoret i Dublin även kontor i Tokyo, Milano, Paris, Sydney, Shanghai och Ulaanbaatar.
Inom EU regleras verksamheten av den irländska centralbanken, Central Bank of Ireland. Europa utgör även den starkaste marknaden för företaget.

Mobila plattformar

Med Avatrades mobila app erbjuds man som kund en unik app med stora möjligheter till handel, vart man än befinner sig. Appen finns tillgänglig i båda Appstore och Google Play. Här hittar man en mycket användarvänlig dashboard där man kan skräddarsy sina vyer. Det vimlar av innovativa verktyg, såsom smarta managementverktyg, detaljerade grafer och mycket mer. Zoomar man in i en graf kan man se mer detaljer och efter några timmars användande så blir man ganska bekväm med att navigera sig genom verktygen och det är först då man ser de stora fördelarna med denna app. Handeln blir helt enkelt mycket smidigare genom AvaTradeGO. Det finns guider inbyggda i Avatradesappen som tar dig igenom steg-för-steg hur man genomför affärer eller tar hjälp av support. Man kan ladda ned appen och köra ett demokonto hoa Avatrade i början för att bekanta sig med verktygen utan att handla skarpt.

Stationära plattformar

När det gäller stationära plattformar så erbjuder Avatrade ett flertal olika alternativ för både nybörjare och avancerade traders. MetaTrader 4 är ett exempel på en plattform som alla är hjälpta av att använda. Verktyget ger dig feedback på dina affärer och analyserar alla dina beslut. Genom att titta på de affärer som genomförts får man feedback på vad som eventuellt hade kunnat gjorts annorlunda, för att på så sätt öka sin förståelse. Man får alltså hjälp att hitta sina misstag vilket bidrar den process som varje trader går igenom där man lär sig något från varje affär – bra som dålig. Verktyget finns inbyggt i MetaTrader 4 och heter Guardian Angel och ingår gratis för alla kunder. AvaTrade jobbar också hårt för att alltid ha så konkurrenskraftiga spreads om möjligt.

E-böcker och Videos

Som kund till AvaTrade får du även tillgång till ett flertal e-böcker och videos. Företaget profilerar sig som sagt som en nätmäklare som erbjuder ett mervärde för kunderna i syfte att alla traders ska utvecklas och lära sig bli bättre. Detta lever dom verkligen upp till och det ser man inte minst i de olika videos som man kan ta del av med guider och undervisning i olika instrument och handelsstrategier. Här finns något för alla – nybörjare som expert.

Tillgångsslag

Det finns många olika tillgångsslag man kan handla på Avatrade. Man kan handla olika index, metaller och energi såsom naturgas eller brentolja.

Guider, strategier och analyser – Avatrade

Utöver videos och e-böcker erbjuds även en rad olika analyser och vertyg. Här finns mycket användbara fundamentala analyser för den som vill göra mer långsiktiga investeringar, samt ett stort utbud av tekniska analyser för att kunna jobba med swing trading och andra mer kortsiktiga investeringar.

Lite mer om de olika produkterna – Avatrade

På AvaTrade kan du handla med de flesta finansiella instrument på marknaden, men ett visst fokus finns på CFD:er, valutor och optioner. Eftersom CDF:er är så pass centralt ska vi titta lite närmre på vad detta är. CFD står för contract for difference och är just nu en av de snabbast växande investeringsformerna bland framförallt nätmäklare. Vad en CFD gör är att den speglar rörelsen i en underliggande tillgång, vilket innebär att du som innehavere inte äger själva tillgången, utan istället drar nytta av skillnaden mellan öppnings- och stängningspriset på tillgången. TIllgången kan vara allt från en aktie, ett index, en valuta eller en råvara. Vad som kännetecknar en CFD är att den i regel inte har ingen löptid utan investeraren kan själv bestämma när kontraktet ska avslutas.

Hävstångseffekten i en CFD är det som gör produkten attraktiv för en trader. Den innebär att man handlar CFD:en till en viss procent av den underliggande tillgångens pris. För att utfärdaren ska tjäna pengar på produkten så finns det utöver det courtage man betalar vid själva köpet, också en inbyggd finansieringsränta som man betalar automatiskt om man håller tillgången över natten. Priset på CFD:en kommer då att gå ned en aning för att kompensera för räntan, obeaktat kursrörelserna. Det finns dessutom en inbyggd stop-loss i varje produkt. Skulle kursen sjunka under denna nivå så likvideras tillgången per automatik. På detta sätt kan man alltså aldrig bli skyldig pengar. Däremot kan man så klart förlora allt satsat kapital, så man bör vara insatt i vad man gör. Genom att titta på finansieringsnivån kan man också enkelt se vilken hävstång varje instrumentet har genom att göra en enkel beräkning.

Öppna ett konto redan idag – Avatrade

För att komma igång och handla på AvaTrade så stegen enkla. Gå vidare till deras sajt och registrera ett konto. Sedan väljer du vilken eller vilka plattformar du vill använda och därefter är du igång. En rekommendation är att börja använda ett demo-konto för att bekanta dig med verktygen innan du börjar handla skarpt med ditt eget kapital. Lycka till med dina investeringar!

Öppna konto hos AvaTrade idag och få en välkomstbonus på upp till 10 000 $/€.

AvaTrade är en mäklarplattform som funnits online sedan 2006 och som har sitt huvudkontor i Dublin, Irland. Bolaget har över 20 000 kunder runt hela världen med kontor i bland annat Frankrike, Italien, Spanien, Kina, Japan och Australien. AvaTrades totala handelsvolymer ligger på otroliga 60 miljarder dollar per månad.

  • Vilken typ av mäklare är Avatrade: CFD-handel och valutahandel.
  • Avatrade har fasta & rörliga speadkonton, med spreads som börjar från 0,9 pips.
  • Avatrade har över 200 finansiella produkter att välja mellan
  • Avatrade har minsta insättning: ca 800 kr beroende på valutakurs. Du kan sätta in pengar via betal- och kreditkort, banköverföring och PayPal.
  • Avatrades handelsplattform: MT4 (MetaTrader 4), AvaTradeAct, Mirror Trader och AvaOptions.
  • Avatrade är specialiserad på onlinehandel med valutor och CFD:er för råvaror, aktier, ETF:er, obligationer och index.
  • Handla ett komplett utbud av tillgångar – råvaror, index, aktier samt mer därtill hos Avatrade
  • Genomför större affärer genom hävstångseffekt på upp till 200:1 hos Avatrade
  • Köp eller sälj vilken tillgång som helst genom endast ett knapptryck hos Avatrade
  • Inga växlings- eller förvaltaravgifter hos Avatrade

Recent Posts