10 snabba sätt att tjäna pengar online


Last Updated on maj 14, 2022 by Jessica

Att tjäna pengar med hjälp av internet har blivit alltmer vanligt. Sedan internet slog igenom som mest har människor i alla åldrar hittat olika sätt att få betalt online. Det kan exempelvis handla om att starta upp en blogg där man får betalt för reklaminlägg, men det kan också handla om riktiga arbeten online, såväl som YouTubeklipp, marknadsundersökningar och mycket mer.

Funderar du på hur du snabbt kan tjäna pengar online? Kanske har du nu bara möjlighet att arbeta hemifrån, på grund av den rådande pandemin som dragit in över världen. Att tjäna pengar på nätet är inte svårt och det finns många olika sätt att gå till väga. I denna text kommer vi att lista de absolut bästa knepen för dig att få lite extra pengar i fickan eller kanske rent ut sagt hitta ett komplett extrajobb.

Lista över snabba sätt att tjäna pengar på nätet

Med hjälp av denna lista kan du hitta ett eller flera sätt som du kan använda dig av för att tjäna pengar. Eftersom alla tips har en koppling till internet är det naturligtvis viktigt att du också är uppkopplad och har tillgång till detta. Huruvida du använder dig av en surfplatta, dator eller mobiltelefon har dock mindre betydelse. Idag har majoriteten av alla hemsidor en mobilanpassad hemsida som fungerar alldeles utmärkt.

  1. Arbeta med att transkribera

Är du en riktig fena på att skriva snabbt på tangentbordet? Då kanske du vill arbeta med transkribering. Transkribering innebär att du lyssnar på en ljudfil eller videofil och därefter skriver ner det som sägs. Ljudfilerna kan t.ex. vara allt från föreläsningar till konferenser eller intervjuer. Här har du möjlighet att arbeta hemifrån och det finns även frilansuppdrag som du kan ta dig an på nätet.

  1. Kan du ett annat språk?

Har du kunskap och förståelse för andra språk kan du erbjuda egna språkkurser på nätet. Idag finns det många sajter där du kan lägga upp dina egna utbildningar och utbildningsmaterial. Naturligtvis kan du ta betalt av de kunder som anmäler sig. Om du inte vill använda dig av en specifik sida kan det räcka gott och väl med att ladda ner Skype och utbilda från denna kanal. Skype gör det möjligt för dig att både se och höra dina kursdeltagare. Perfekt!

  1. Bli skribent

Idag finns det ett flertal företag som är i behov av hjälp med texter till sin hemsida. Om du är duktig och har ett intresse för att skriva kan du arbeta som skribent online. Här finns både anställningar och möjlighet att frilansa.

  1. Ta bilder och sälj dina fotografier

Vet du med dig att du är riktigt duktig på att fotografera kanske du också vill dra nytta av denna skicklighet och tjäna pengar. Människor använder sig idag av fotografier på nätet hela tiden och det finns en hel målgrupp som mer än gärna betalar för extra snygga bilder. Shutterstock och Adobe Stock är två riktigt bra hemsidor som du kan använda dig av. Här kan du också få inspiration från andra fotografer.

  1. Börja blogga

Bloggar är förvisso inte lika populära idag som för cirka 10 år sedan när de först blev en hit på marknaden, men det betyder inte att du inte kan lyckas ändå. Det finns fortfarande många människor som använder sig av bloggar för att veta mer om andras liv eller få inspiration till maträtter, outfits och allt mellan himmel och jord. Vi rekommenderar att du nischar bloggen utifrån något som du tycker väldigt mycket om, t.ex. husdjur, mat och dryck eller mode.

  1. Gör marknadsundersökningar

Marknadsundersökningar ger dig förvisso inga större belopp, men är du ihärdig kan du ändå få till lite extra klirr i kassan varje månad. Marknadsundersökningar går ut på att besvara frågor från olika företag och i utbyte får du kontanter eller presentkort på olika butiker. Marknadsundersökningar kan också innebära att du får i uppgift att kontakta olika företagskunder och fråga om de är nöjda med en viss tjänst eller vara.

  1. Erbjud läxhjälp online

Allt fler barn är idag i behov av extra stöd vid läxläsningen. Den främsta orsaken till detta är den rådande pandemi som världen har drabbats av. Att hjälpa sina barn med läxorna är dock något som kan vara problematiskt även utan en pandemi. Om du är duktig inom ett visst ämne kan du se till att erbjuda läxhjälp för den som inte kan eller hinner hjälpa sina barn.

  1. Titta närmare på aktier och fonder

Att tjäna pengar på nätet behöver inte alltid innebära att du fysiskt gör något, t.ex. håller en kurs eller skriver en artikel. Du kan tjäna pengar online genom att sätta dig in i hur aktier och fonder fungerar. Att investera i värdepapper är ett mycket vanligt sätt för människor att öka sitt kapital, men det är viktigt att veta om att det alltid finns risker. På nätet kan du dock använda dig av många smarta verktyg, t.ex. fondrobotar, för att komma igång enklare.

  1. Erbjud plats för reklamlänkar

Om du har en blogg eller annan typ av kanal som drar mycket uppmärksamhet till sig kan du med fördel erbjuda företag en plats att synas på din sida. Detta är mycket vanligt förekommande hos många bloggare, men även hos influencers på Instagram som gör reklam för produkter i utbyte mot pengar. Här gäller det dock att din kanal är så pass intressant att människor vill besöka den. Det är ingen idé för ett företag att betala dig för reklam som inte kommer att synas och generera vinst.

  1. Läs in ljudböcker

Tänk dig det enorma utbudet av alla ljudböcker som finns här i världen. Föreställd dig nu att det faktiskt är en riktig person som har läst in dessa. Det är förvisso inte en person som har läst in alla böcker som finns, men någon måste trots allt göra jobbet och det kan bli du. Det enda kravet som vanligtvis finns är att du kan läsa felfritt och tydligt.

Därefter krävs det naturligtvis även att du läser upp böckerna högt. Det finns ett flertal företag som är beredda att betala dig för detta, om inte annat kan du skapa din alldeles egna ljudbok och ladda upp den. Då får du en mycket passiv, men förhoppningsvis bra, inkomst.

Lycka till!

Recent Posts